Витривала самосевка навіть у північних регіонах – малопа трехнадрезная

0 Comments

Малопа трехнадрезна – справжня знахідка для ледачої клумби на думку садівників з цього блогу cash-flow.com.ua. Рослина виключно витривала, здатний обходитися без поливів тривалий час. Дає насіння навіть в умовах північних регіонів. Малопа трехнадрезная досягає висоти 60-90 см, залежно від сорту. Іноді потребує підв’язці. Квіти великі, до 7-8 см в діаметрі, білих, рожевих і пурпурових відтінків всіх тонів.

Посадити малопу можна навесні відразу насінням у ґрунт, як тільки дозріє земля (у квітні). Можна посіяти і пізньої осені за підмерзлою землі, під зиму. Коли з’являться сходи, їх проріджують кілька разів (рослини можна пересадити), залишаючи відстань 30-40 см.

Витривала самосевка навіть у північних регіонах – малопа трехнадрезная

При бажанні отримати цвітіння вже в червні малопу вирощують розсаду, приступають до посіву з початку квітня. Через два тижні з’являться сходи. Якщо є бажання прискорити проростання, насіння можна замочити в розчині епіне. Вирощування стандартне: забезпечити хорошу освітленість і помірний полив. Перед висадкою в грунт загартовуємо розсаду протягом двох тижнів.

Пересадку малопа переносить добре. Місце для посадки вибирають сонячне, допустима лише легка півтінь. Вимог до грунту немає. Але в легких родючих грунтах нейтральної реакції цвіте рясніше. Стимулює цвітіння видалення відцвілих бутонів. Прекрасно переносить обрізку, при проведенні підживлень 2-3 рази за сезон стає просто розкішною. В поливах потребує лише за сильної посухи. При наявності рідкісних опадів рослину можна не поливати.

Витривала самосевка навіть у північних регіонах – малопа трехнадрезная

Малопа красива в оточенні простих польових квітів, може використовуватися для створення живоплоту.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *